Funnys Äventyr - planerat kulturhus för barn på Mobilia

Mobilias ägare Atrium Ljungberg planerar tillsammans med Junibackens medgrundare, Staffan Götestam, en av de största svenska kultursatsningarna för barn i Sverige. Målet är att skapa ett unikt kulturhus för barn på Mobilia. På Funnys Äventyr vill vi att barns lekande, läsande och lärande ska stå i fokus med barnboksgestalter som Pettson & Findus, Mumin och Alfons Åberg, Lasse-Maja och Halvdan Viking.

Funnys Äventyr byggs på en cirka 3000 kvm stor yta som inryms i en ny byggnad i anslutning till Nordisk Films kommande biograf i Mobilia. Målet är att öppna Funnys Äventyr i maj 2020.

"Atrium Ljungbergs vision med utvecklingen av Mobilia är att skapa en levande och pulserande stadsmiljö. För att en stadsdel ska vara attraktiv är kulturutbudet avgörande. Med Funnys Äventyr skulle vi kunna erbjuda en av de bästa kulturupplevelserna för barn i Sverige" Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Läs mer om projektet i vårt pressmeddelande

På bilden till höger: Staffan Götestam, Josefine Götestam, innehållsproducent, Tor Svae, scenograf.

Kontaktpersoner:

Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg
annica.anas@al.se
tel: 070-341 54 37

Vid frågor om möjligheten att investera i Funnys Äventyr, kontakta Homan Panahi på Vator Securities; homan@vatorsec.se eller 076-398 96 66

På bilden till höger: Staffan Götestam, Josefine Götestam, innehållsproducent, Tor Svae, scenograf.